Introaften & Nordic Medicare: Fremtidens Lægepraksis

D. 3. oktober 2018 kunne MBA med stor fornøjelse byde sine medlemmer velkommen til semestrets første begivenhed: Introaften med oplæg af administrerende direktør for Nordic Medicare, Christian Riewerts.

Det er et år siden, MBA afholdte sin første introaften på den selv samme dato. De fremmødte fik derfor først et indblik i MBA’s vision og mission.

På tidspunktet for stiftelsen af MBA så studiemiljøet anderledes ud end i dag; Interessen for kombinationen af medicin og forretning eksisterede iblandt de studerende, men nærmere information var svært tilgængelig, og den enkelte student måtte udføre forholdsvis meget benarbejde for at hitte rede i mulighederne.

På baggrund af disse betingeler blev MBA stiftet med det formål at samle den eksisterende pulje af viden, komplementere hinanden og derfra udforske nye horisonter i fællesskab. Hidtil har MBA haft flere højt kvalificerede gæstetalere ude, bl.a. Imran Rashid og Novo Holdings’ tidligere Senior Investment Associate Christina Trojel-Hansen, som har svaret på mange af medlemmernes spørgsmål og inspireret til fremtiden.

 

Efter introduktionen fik Christian Riewerts ordet. Riewerts driver til daglig organisationen Nordic Medicare, som har et klart formål: At forbedre servicen, kvaliteten og innovationsgraden i de danske lægepraksisser for at være med til at sætte en ny standard for et sundhedsvæsen i verdensklasse.

 

Nordic Medicare ejer i dag en række private almene lægepraksisser – såkaldte udbudspraksisser – i Danmark og Sverige, vis tilgang til den daglige drift er en nytænkning af den hidtidige model. Riewerts kunne fortælle, at de via sin unikke organisationsstruktur har kunne aflaste de praktiserende læger for store mængder administrativt arbejde, og dermed kan fokusere på kernen af forretningen: Patienten.

 

Blot som et af mange nævneværdige eksempler har Nordic Medicare i Nakskov, hvor deres praksisser er til stede, kunne reducere forbruget af afhængighedsskabende medicin med 61-82% under regionsgennemsnittet. Dette har sparet regionen for 1 ½ millioner kroner – og dette kun ud fra deres arbejde i Nakskov.

 

Samlet set kunne deltagerne gå fra aftenen med udvidet netværk iblandt sine medstuderende, samt indsigt i aktuelle problemstillinger i danske lægepraksisser og en lovende løsning derpå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *