Market Access Workshop m. Novo Nordisk

Onsdag d. 18. april besøgte MBA’s medlemmer Novo Nordisk i Søborg, hvor størstedelen af lægerne hos Novo Nordisk i Danmark arbejder til daglig.
Aftenens emne lød på, hvad man som læge konkret arbejder med til hverdag i en virksomhed som Novo Nordisk.
For at belyse dette, fik deltagerne genopfrisket overblikket over trinnene fra opdagelse til færdigt medikament. Disse trin er omdrejningspunktet for lægens funktion. Lægens rolle i de relevante trin blev gennemgået, og deltagerne havde rig mulighed for at spørge ind både undervejs og efter præsentationen.
Efter præsentationen blev deltagerne introduceret til afdelingen Market Access. Market Access arbejder kort fortalt med, hvordan man som medicinalvirksomhed sikrer, at alle relevante patienter, som kan nyde gavn af en medicin, får hurtig og vedvarende adgang til medicinen. Afdelingen er derfor helt essentiel for, at hospitaler og praksisser har adgang til de bedste behandlingsmuligheder. Lægens samarbejde med Market Access består heri at bevise, at et givent produkt i virkelighedsnære scenarier via de såkaldte fase 4 studier.
Afslutningsvist fik deltagerne mulighed for at få hands-on erfaring med Market Access relateret arbejde via en workshop. Her blev deltagerne sat til at forholde sig til og beskrive forskellene mellem et fase 3 og et fase 4 studie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *